De bedste gulve til mørke rum

Har du et mørkt rum, så er det vigtig at du vælger et lyst gulv, i hvert fald, hvis du ikke ønsker, at rummet skal føles endnu mørkere. Heldigvis er der stadig mange flottegulve at vælge i mellem.

Små eller manglende vinduer, lavt til loftet eller mørke vægge og lofter, der kan være mange årsager til, at et rum er eller føles mørkt. Ønsker du at modvirke at rummet føles så mørkt eller at sikre at rummet ikke kommer til at føles endnu mørkere, så er det vigtigt, at du nøje overvejer, hvilket gulv du lægger i rummet.

Medmindre du bevidst ønsker at rummet skal føles mindre og mørkt, så bør du i et mørkt rum altid vælge et lyst gulv, da det vil få rummet til at føles både lysere og større. Et lyst gulv vil i øvrigt også reflektere mere lys end et mørkt gulv. Et princip vi også kender fra biler, hvor en hvid bil føles mindre varm end sort, netop for den reflekterer lyset.

I forhold til et mørkt rum er det vigtige altså, gulvets udseende i form af hvor lyst eller mørkt gulvet er. Det er til gengæld ikke vigtigt, hvorvidt du vælger et lyst trægulv, lyse klinker, et lyst tæppe eller et andet lyst gulv, det afgørende er, at gulvet er lyst.

Alligevel må du ikke helt glemme at overveje gulvtypen, men hvad der her er det rigtige valg afhænger af, hvad gulvet skal kunne holde til og hvordan gulvet kommer til at blive brugt. Eksempelvis vil gulve, der anvendes til erhverv blive udsat for mere slid end gulve, der lægges i en privat bolig, som ikke anvendes til erhverv. Desuden skal køkkengulvet kunne klare en del mere end gulvet i soveværelset.

Har du et lyst rum er det knap så vigtigt om du vælger et mørkt eller lyst gulv, så her er det endnu mere et spørgsmål om din smag og stil.