Guide til nybyggeri: hjemmekontoret

Byggeprojektet af det nye hus skrider forhåbentligt godt fremad, og man når pludselig til at skulle tage lidt flere detaljerende beslutninger. Er du lige nået til hjemmekontoret i dit husbygger? Så kan du læse denne guide til, hvordan man opbygger et velfungerende hjemmekontor fra bunden.

Start med basen

Noget af det vigtigste, når man bygger hjemmekontor, er, at det hele kommer til at flyde effektivt og funktionelt, når kontoret er færdigt. Hvad menes der med dette? Det kan være en god blanding af gulve og vægge, der fremmer fokus og er behageligt, og så at man vælger og placerer det rette møblement med hensigt på arbejds-flow og praktikalitet. Når rummet konstrueres, kan du starte med gulvene. Hvis du benytter en kontorstol med hjul på, kan det være en god idé at vælge et gulv, som hjulene let kan køre på, så du ikke får kantede stop, imens du arbejder. Det kunne være betongulv eller polyurethan, som både er glat, behageligt og lyddæmpende, hvilket også kan være rart, når man skal sidde og arbejde der. Mangler du idéer til gulvet, kan du gå på opdagelse i udvalget af designgulve på nettet.

Så er det væggenes tur, og her kan det klart anbefales at vælge en ensartet farve på kontoret og gerne nedtonet. For mange farver og mønstre kan nemlig blive for forstyrrende, når man skal fokusere på arbejdet. Lyse farver er gode til at fremme koncentration og humør, så det kan du evt. overveje at male kontoret med.

Møbler med gode funktioner

Noget af det allervigtigste, når man bygger et hjemmekontor, er at sikre sig en god skriveplads. Om du arbejder ved computeren eller med papirer, er det nemlig rigtig vigtigt for din rygs sundhed, at du sidder korrekt og behageligt. Ergonomiske kontorstole og evt. et hæve-sænkebord er derfor en nødvendighed til hjemmekontoret, så du arbejder behageligt.