Hvad kræver reparation af kloaknet?

Når man snakker om reparation af kloakker, kan man nemt komme til at forestille sig et stort projekt, som når man ser de store udgravninger på vejene rundt omkring i landet. Men det behøver slet ikke at være så omfattende og kompliceret. Man kan ved hjælp af det rigtige udstyr finde og lave skaderne, uden at skulle grave sig ned til rørene.

Overblik med TV-inspektioner

For at udføre at reparation af et kloaknet, er det en fordel at foretage TV-inspektioner af sine kloakledninger. For at finde de opståede skader, skabe et overblik over omfanget samt lave en plan over reparationerne. Disse inspektioner kan i nogle tilfælde foretages manuelt med et håndskubberkamera og andre gange er det nødvendigt med mere avanceret udstyr, som stikledninger med tilhørende stikledningskamera. Med et selvkørende traktoranlæg kan man med fordel inspicere større hovedledninger.

Skaderapporter

Når man har fået fat i det rigtige udstyr til det kloaknet man arbejder med, så er det en fordel at gøre brug af en inspektionssoftware. Her vil alle observerede fejl og mangler blive inddelt og kategoriseret efter grader af skader. Der vil ligeledes være billeder i rapporten af skaderne og videoer af skaderne.

Når skaden er fundet

Når skaden er fundet, bør man gøre brug af en strømpeforing. En teknik der adspreder sig fra en klassisk kloakrenovation, da det ikke kræver gravearbejde, så slipper man ligeledes for det dertilhørende rod. Når man har fundet skaderne med TV-inspektionerne, se udvalg af inspektionskameraer, software og køretøjer hos C-TV, kan man gå direkte til skaden og reparere det gældende område. Med en strømpeforing skabes der et nyt rør inden i det gamle og defekte rør. Det er en slange der imprægneres plyester eller silikat, når det nye rør er på plads i det gamle, bliver en ’ballon’ op, så det nye rørs materiale bliver trykket med det gamle. På denne måde sikre man tætte lukninger af det gamle rørs skader og revner.

Man kommer langt med det rigtige udstyr

Uanset om man vil give sig i kast med at gøre det selv, eller man som virksomhed vil udvide sit at arbejde med sådanne opgaver, er der altid hjælp at hente fra de rigtige leverandører. De kan hjælpe med at finde det helt rigtige udstyr til netop dit projekt, og dermed gøre hele processen meget mere overskuelig. Med det helt rigtige udstyr kan du nemt finde skaderne og lige så nemt fikse dem.