Tips til renovering af badeværelse

Badeværelset kan hurtig blive et sted, hvor vasketøjskurven buler og børnenes vandlegetøj flyder i bruseren. Men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være. Badeværelset kan nemlig sagtens fremstå æstetisk og rolig midt i hverdagens trummerum. Læs vores 4 steps her og få tips til, hvordan du bedst muligt renoverer dig til det badeværelse, du drømmer om.

1.    Dan dig et overblik over, hvad du drømmer om

Inden du begynder at rive de gamle fliser ned fra væggen, er det en god idé at danne dig et overblik over, hvilke planer du har for badeværelset – og hvad der er realistisk. En god idé er at se på en plantegning over badeværelset. Det vil give dig et bedre overblik, når du skal tænke i nye indretningsmuligheder. Derudover er det også vigtigt at tænke på, om der er noget, du savner på det nuværende badeværelse. Mangler du for eksempel mere plads til håndklæder eller en ekstra stikkontakt?

2.    Følg den røde tråd i indretningen

Når du skal kigge på fliser, armatur og bordplader, vil du træde ind i et mekka af alverdens farver og materialer. Det kan derfor godt være svært at forholde sig til, hvilken stil du faktisk gerne vil have, når du bliver mødt af så mange muligheder. For at du ikke ender op i en rodebutik med et mix af farver og materialer, er det en god idé at altid have den røde tråd i baghovedet, så du sikrer dig, at slutresultatet fremstår gennemført.

3.    Et badeværelse skal være eksklusivt – og funktionelt!

Badeværelset er et sted hele familien benytter, og derfor skal rummet også tilpasses alle størrelser. Her er funktionalitet og enkelthed nøgleordene. Det er god idé at tænke gode opbevaringsløsninger ind i rummet. Og nej, ordet ”opbevaringsløsninger” lyder ikke særlig sexet – men opbevaringsløsninger kan være sexede. Det afhænger af materialer og design. Med trækasser og kurve af flet kan du nemt skabe et nedtonet og eksklusivt udtryk i badeværelset.

4.    Lav et budget

Badeværelset er kendt for at være det dyreste rum, du kan renovere i din bolig. Det skal dog ikke holde dig tilbage for at gøre det. Men det er vigtigt, at du opstiller et realistisk budget, så du får dannet dig et overblik over, hvor meget renoveringen vil koste. Når du lægger et budget, bør du også indhente forskellige tilbud fra håndværkere, hvis du ikke ønsker at lave alt selv. Det er derudover også en god idé at sætte penge af til en buffer, da der altid kan opstå uforudsete ting.

Hvis du nu sidder tilbage med røde tal på bundlinjen, efter du har udarbejdet dit budget, så behøver du ikke kaste drømmeprojektet over styr. Du kan hurtig og nemt ansøge om at optage et forbrugslån hos for eksempel KreditNU. KreditNU er en online låneudbyder, hvor lånebeløbet bliver overført til din konto via en straks overførsel, så snart din ansøgning er godkendt. Og du er herefter klar til at gøre din drømme-renovering realistisk.