Forestil dig en byggeplads uden PVC

”Gisp”, tænker du nok. Når du er vant til at begå dig på byggepladser eller inden for den håndværksmæssige branche generelt, så ved du, at der er nogle få ting og materialer, som altid vil være at finde, og som det kan være næsten umuligt at se sig fri for.

Det er for eksempel noget, der gælder materialet, PVC. Noget vi alle – uanset branche har hørt om, og som vi derfor også ved, dækker mange af de behov, vi ser, der er indbygget i det moderne velfærdssamfund.

Vælg PVC i god kvalitet

At forestille sig for eksempel en byggeplads uden PVC kan derfor være en skræmmende tanke. For hvordan er det så muligt at komme gennem arbejdet? At få lagt rør og at have gode døre, kabler og tagbelægninger kan være svært uden PVC. Og derfor er det vigtigt, vi værner om de virksomheder, der producerer det vigtige materiale.

Og det skal ikke blot være dem, der producerer, men dem der sørger for, at kvaliteten også er helt i top, så vi alle ved, at vi ender ud med produkter med en lang holdbarhed. Det er nemlig sådan, vi også tilgodeser miljøet – gode materialer, der varer længere, sænker nemlig forbrugskulturen og sikrer en mere grøn tilgang til byggeverdenen.

Den tredje mest anvendte plasttype

PVC står for polyvinylklorid, og er et plastmateriale, der kan bruges til en lang række forskellige produkter, der således også dækker en masse behov. Allerede i 1800-tallet blev PVC udviklet, mens den kommercielle udnyttelse først fik en betydning i Danmark fra slutningen af 1940’erne.

I dag er PVC blevet den tredje mest anvendte plast i verden. Mange forskellige arbejdsprocesser er derfor blevet mulige med netop PVC, og de kan synes næsten umulige at nå i mål med uden. Og netop derfor er PVC i dag en del af den moderne industri.