Sådan kan du holde smitterisikoen nede i en vuggestue

I en vuggestue kan de kolde måneder være hårde. I denne tid på året er der nemlig mange børn, som bliver syge. Dette er ikke særlig rart for hverken pædagoger, børn eller forældre. 

I og med at der er mange, der er syge, er der en stor risiko for, at flere voksne og børn bliver smittede med den samme bakterie. Derfor finder du her flere tips, der kan hjælpe med at holde smitterisikoen nede i en vuggestue.

Gør vuggestuen vinterklar

Det kan ikke undgås, at både børn og voksne bliver smittede, når de befinder sig i en vuggestue. Men der findes flere gode råd, der muligvis kan være til gavn, når det kommer til at gøre vuggestuen klar til vintertiden.

  • Vær udenfor

Det er altid en god idé at være udenfor. Dog er det vigtigt, at børnene har rigeligt med tøj på, når de er udenfor i de kolde måneder.

  • Husk at vaske hænder

Derudover er det vigtigt at både børn og voksne vasker deres hænder. Det er en fordel, hvis dette bliver gjort lige, når barnet eller den voksne ankommer til vuggestuen. Desuden bør alle vaske hænder mere end blot en enkelt gang om dagen.

  • Åbn vinduerne og luft ud

Det kan ligeledes være en god idé at åbne alle vinduerne og lufte ud et par gange om dagen. Selvfølgelig skal det ikke blive for koldt indenfor, så ingen kan holde ud at være der.

  • Rengør institutionsmøblerne

Sidst men ikke mindst bør de forskellige institutionsmøbler blive rengjort af og til. Der er tale om alt lige fra stole til borde, garderober og så videre.