Sådan skaber du et bedre indeklima for dine medarbejdere

Der er perioder, hvor tempoet er højt i en virksomhed. Der er deadlines, der skal overholdes, og der er forskellige opgaver, der skal løses. Dette stiller først og fremmest nogle krav til dig som leder, men det stiller i den grad også nogle krav til dine medarbejdere. Uden dine medarbejdere vil din virksomhed ikke kunne fungere, og det er derfor vigtigt, at du også tager hånd om dine medarbejderes trivsel. Dette er der dog mange tilgange til.

Du kan eksempelvis sørge for en god kommunikation på arbejdspladsen. At dine medarbejdere har det godt med ledelsen er vigtigt, men det er også vigtigt, at dine medarbejdere har en indbyrdes fællesskabsfølelse. Derudover er det også vigtigt, at du respekterer dine medarbejderes privatliv, men uden at det går for meget udover virksomhedens produktivitet. I forlængelse af vigtigheden omkring virksomhedens produktivitet, er et godt indeklima afgørende. Dette kan du læse mere om i de følgende to afsnit af denne artikel, der vil fokusere på, hvordan du skaber et bedre indeklima for dine medarbejdere.

Hvorfor er indeklimaet vigtigt for virksomhedens produktivitet?

Som sagt er du afhængig af dine medarbejdere. Det handler derfor om, at dine medarbejderes produktivitet skal være så høj som mulig – uden at det går udover deres trivsel og sundhed. Og her er indeklimaet en vigtig knap at skrue på. For skruer du op for indeklimaets kvalitet, skruer du samtidig op for både dine medarbejderes produktivitet og sundhed. Det er lettere at koncentrere sig i et sundt indeklima. Dine medarbejdere vil tænke hurtigere, arbejde hurtigere og være mindre trætte, når de kommer hjem. Et dårligt indeklima er lig med hovedpine, større risiko for stress samt en lavere produktivitet bare for at nævne nogle få konsekvenser. Med andre ord er indeklimaet på arbejdspladsen altså vigtig for produktiviteten.

Hvordan skaber jeg et bedre indeklima?

Der er desværre ikke noget enkelt svar på, hvordan du skaber et bedre indeklima. For det kommer i høj grad an på din virksomheds nuværende forfatning. For nogle virksomheder er det en større renovering, der skal til. I sådanne situationer kan det svare sig at få visse ingeniør- og arkitektsydelser, så det bliver gjort ordentligt fra starten. Derudover handler et godt indeklima om, at der er den rigtige temperatur, der er frisk luft, der er den rigtige belysning samt den rigtige atmosfære i virksomheden. Der skal heller ikke være for meget forstyrrende larm.