Pas på de arbejdende i trafikken

De danske veje skal passes og plejes fra tid til anden, og selvom de fleste kan finde det irriterende og besværligt med vejarbejde, skal vi trods alt huske på, at alternativet er en del værre. For uden dem der hver dag sørger for, at de danske veje er fremkommelige, ville der med tiden ikke være mange veje at køre på. Men vi skal huske at passe på dem, der passer på vejene.

Forsøg at overholde hastighedsbegrænsningerne

Det kan være til stor gene for vejarbejderne, når bilisterne ikke sætter farten ned i områder med vejarbejde. Især på motorveje er risikoen stor, da vejarbejderne ofte arbejder tæt på kørebanen, og bilernes hastighed ofte er højere end i byen.

Det er dog ikke kun bilisternes ansvar, for arbejdsgiverne har også en pligt til at købe eller leje det rigtige trafikværn, som er stort og stærkt nok til, at bilisterne for det første kan se det, og for det andet er stærkt nok til at stå imod, hvis der skulle ske noget uventet.

Der findes mange forskellige typer trafikværn, og de er alle designet til forskellige situationer, men det vigtigste ved et værn er, at det er der. Det handler om sikkerhed for alle.

Ikke alle værn er gode værn – vælg det rigtige

Når man skal finde det rigtige trafikværn, skal man først og fremmest være sikker på, at det er sikkerhedsgodkendt. Dernæst skal man tænke over, hvor længe det skal bruges, da ikke alle værn holder lige lang tid.

Naturligvis er de fleste værn designet til at være robuste nok til at stå imod lidt af hvert, men vil man gerne have ekstra robusthed, er det ikke nogen dårlig idé at kigge efter et værn, som består af en betonmidte med en stålkant. Men det bedste sikkerhedsråd i trafikken er og bliver dog at vise hensyn.