Find det rette tilbehør til din drejebænk

Er du ansvarlig for indkøb af værktøj og maskinel på et værksted? Så kender du med garantien også vigtigheden af, at man handler i god kvalitet og finder de produkter, der passer helt perfekt på jeres maskiner. Hvis I benytter jer meget af drejebænke, har I garanteret styr på både pinoler og centrerpatroner, men hvis der er behov for udskiftning af en af delene, er det vigtigt, at I sætter jer godt ind i det, før I handler.

Der findes flere forskellige typer af patroner, som du kan læse mere om herunder:

  • Spiralpatroner. Disse fastspændes med en justeringsskrue og bruges i spændeteknologi med høj repeterbarhed. Det er nødvendigt at tilpasse kæberne i patronerne til forskellige diametre, hvilket kan hæmme arbejdet en anelse, da det tager tid.

  • Kileborepatroner eller kilestangspatroner, som de også kendes under. Her kan kæberne drejes og dermed hurtigt tilpasses til forskellige diametre, og de spændes fast med en låsespids til sidst. Der kan opnås meget høj spændingsgrad.

  • Kraft- eller powerpatroner. Disse er specifikt beregnet til CNC-drejebænke, og fungerer gennem centrifugering. Sikkerheden er meget høj ved denne type centrerpatron.

Find centrerpatroner til alle behov her.

Find de rette ting til netop jer

Det kan nogle gange være svært at overskue, hvilke materialer og produkter, der er mest brugbare for jer. Her kan I overveje at forhøre jer ved lignende værksteder eller andre sparringspartnere, I har, for at vurdere, om de har brugt produkter, I vil kunne implementere på lignende vis i jeres arbejde. På den måde vil I formentlig også kunne få gode råd, hvis der er noget, der kunne forbedres på jeres arbejdsplads – og I kan dele jeres viden med dem, så det fungerer som en gensidig aftale, der kan være til alles fordel.

Hvis I er i tvivl om noget med de enkelte produkter, kan I altid række ud til fagfolk.